Általános sportfogadási hírek

Ki lesz a világbajnokság gólkirálya?

Elérkeztünk a világbajnokság végéhez, hiszen csupán két meccs maradt hátra, a bronzmérkőzés, illetve a döntő. A harmadik helyért Horvátország, és Marokkó fog megküzdeni szombaton 16:00-kor a Dohában található Khalifa Nemzetközi Stadionban. A vasárnapi döntőben Argentína és Franciaország fog összecsapni egymással a világbajnoki címért. A mérkőzés helyszíne, a csaknem 90 ezer férőhelyet biztosító Lusail Iconic Stadion lesz.

A döntőt követően nem csak a világbajnoki cím kerül kihirdetésre. Díjazni fogják a legtöbb gólt szerző játékost, aki a vb gólkirályi címét kapja, a legjobban védő kapus az aranykesztyűt, míg a torna legjobb játékosa az aranylabda díjat veheti át. A címre négy játékos maradt a legesélyesebb, nézzük a sportfogadási oldalak vb gólkirály szorzóit!

Játékos
bet365 bónuszUnibet bónuszBetfair bónusz
Lionel Messi1,901,951,54
Kylian Mbappé2,051,952,75
Olivier Giroud11,0014,0021,00
Julian Alvarez11,0014,0021,00
Oddsok – 2022.12.15. 21:00

A versenyben lévő játékosok

A világbajnokság góllövő listájának élén jelenleg Messi és Mbappé áll holtversenyben 5-5 góllal. (A tizenegyespárbajok során értékesített büntetők nem számítanak bele a játékosok góljainak számába.) A fogadóirodák szerint Messinek van a legnagyobb esélye, hiszen rá tudunk a legkisebb szorzóval fogadni. Az Unibetnél sincs senkire kisebb vb gólkirály szorzó, viszont szerintük Mbappénak is pontosan ugyanannyi esélye van, mint Messinek, így náluk mindkettőjükre 1,95-ös szorzóval tehetünk. Kettejük párharcában érdemes figyelembe venni, hogy Messi a világbajnokság során már 3 büntetőt is értékesített és nagyon valószínűnek tarthatjuk, hogy ha az argentin csapat a döntő során is büntetőhöz jutna, akkor ismét ő állna oda a büntetőponthoz. A franciák egyelőre még egy mérkőzésen sem kaptak tizenegyest, így náluk nem lehetünk biztosak abban, hogy milyen megegyezés alapján, ki fogja rúgni a büntetőt.

Fogadás a vb gólkirályi címére.
VB: Fogadás a gólkirályra

Ebből a szempontból valóban logikusabb, ha csak egy kicsit is, de Messi oldalára billen a mérleg. A döntés azonban azért nem ilyen egyszerű, hiszen a két ötgólos játékos mögött ott van Giroud és Alvarez is 4-4 góllal. Julian Alvarez ráadásul pont az előző, horvátok elleni mérkőzésen két gólt is tudott szerezni, amennyiben most is ilyen jó meccse lesz, akár meg is előzheti a társakat. A döntőben a csapatok biztosan óvatos játékkal fognak kezdeni, hiszen a tét hatalmas, így elképzelhető, hogy kevés gól lesz a meccsen. Lehet, hogy pont az egyik lesz az, ami eldönti a gólkirályi cím sorsát?

A szerzőről

Gulyás Rebeka vagyok, szerkesztőként az oldalon leginkább a tartalomkészítéshez járulok hozzá. Kiskorom óta sportrajongó vagyok, a hazai és a nemzetközi sportéletet is napi szinten követem. Legtöbb ismeretem a labdarúgással kapcsolatban van, de a teniszben és a dartsban is jártas vagyok. A sportfogadással is évek óta foglalkozom, számomra izgalmasabbá teszi a sporteseményeket.

előző cikk
Világbajnoki döntő sportfogadási előzetes
következő cikk
Kivonul a Bwin Magyarországról