F1 Belga Nagydíj

Ki nyer a legendás Spa-Francorchamps-ban? | Sportfogadási előzetes

A hétvégén változatos időjárási körülmények között rendezhetik meg a Belga Nagydíjat. Azért írjuk feltételes módban, mert 2021-ben a biztonsági autó mögött megtett 2 kör után leintették a versenyt a rossz időjárás miatt, és félpontokat osztogattak ki a pontszerzőknek.

Mivel az év első 11 versenyét Red Bull-pilóta nyerte, továbbra is várat magára az első győzelem a mzőny többi részétől. Lewis Hamilton mindössze a második olyan pilóta volt, aki megszerezte a pole pozíciót idén, de nem a Red Bull színeiben versenyez.

Belgiumban az F1

A hétvégi esélyekről írunk előzetesünkben, a szorzók a 2023.07.28. 10:45-ös állapotot mutatják, azok idővl változni fognak.

Verstappen büntetése

A holland média szerint Max Verstappen autójában váltót cserélnek, ezért a kétszeres világbajnok öt rajthelyes büntetést fog kapni. Tavaly a 14. helyről indult, a 18. körben már vezetett, végül pedig 15 másodpercet vert Sergio Pérezre, 29 másodpercet pedig Carlos Sainzra… Száraz körülmények között egy öt helyes rajtbüntetés sem gátolná meg valószínűleg a hollandot a győzelem megszerzésében.

Mielőtt teljesen elvennénk Olvasóink kedvét a belga hétvégétől, vizsgáljuk meg az időjárás-előrejelzést, amely izgalmasabbá teheti ezt a hétvégét.

Időjárás

Spában mindig nagy szerepe van az időjárásnak. Mivel ez a leghosszabb pálya az egész versenynaptárban (7 km), ezért előfordul, hogy a pálya különböző pontjain jelentős különbség van az időjárásban. Pénteken egy szabadedzést és egy időmérőt rendeznek. Az első szabadedzés lején az eső valószínűsége 40% lesz, amely délután 14:00-ra 60%-ra fog nőni.

Az időmérőre 80%-ot jósolnak jelenleg. Szombaton a sprintkvalifikációra és a sprintversenyre 40-60%-os valószínűséggel jósolnak esőt, míg a vasárnapi versenyre ismét 40%-ot. A hőmérséklet egész hétvégén 20 fok alatt fog maradni.

Sprintkvalifikáció és sprintverseny, Belga Nagydíj szorzók

A sprintesemények ismét további fogadási lehetőségeket adnak a sportfogadók számára az F1 fogadás piacain. A Bet365 vs Unibet oldalain is érdemes összehasonlítani a szorzókat, hogy a lehető legjobb szorzóval fogadhasson a sportfogadó.

Ha tényleg ennyit fog esni az eső, akkor nem lesz ennél jobb esélye a mezőnynek a Red Bullok legyőzésére, főleg Verstappen rajtbüntetését figyelembe véve. Ezért szerintünk érdemes több pilóta futamgyőzelmére is fogadni, többek között olyanokra, akik „esőmenőnek” számítanak.

A Safety Car és a Virtuális Safety Car jelenléte szintén valószínű ilyen körülmények között, valamint a vizes aszfalton valószínűbbek a kicsúszások és a balesetek, tehát a kiesők száma is nagyobb lehet a szokásosnál. Idén 1,64 kieső van átlagosan egy versenyen.

F1 Belga Nagydíj tippek
Bet365 bónuszUnibet bónuszRabona bónusz
Helyezett pilóták összesített 17,5 alatt1,831,901,85
Helyezett pilóták összesített 16,5 alatt3,403,10Nincs
Safety Car és Virtuális Safety Car a versenyen; Igen1,66NincsNincs
Biztonsági autók száma a versenyen: 1,5 felett2,252,45Nincs
Futamgyőztes: Fernando Alonso41,0051,0040,00
Futamgyőztes: Lewis Hamilton12,0017,0012,00
Futamgyőztes: Lando Norris10,0012,0010,00

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Hamburgban kezdődik a Bundesliga 2. | Bet365 sportfogadási előzetes
következő cikk
Kezdődik az NB1 | tippelj az első fordulóra az Unibeten és nyerj