Hollandia-Anglia Eb-elődöntő

Ismét döntőbe jut Anglia vagy Hollandia jut a történelem kapujába? | sportfogadási előzetes

Szerdán 21:00-kor Hollandia és Anglia csapatai megvívnak egymással, hogy eldőljön a második döntős csapat kiléte a 2024-es Európa-bajnokságon. Anglia soha nem nyert Eb-t, egyetlen jelentős sikere az 1966-os vb-cím, Hollandiáé pedig az 1988-as Eb-siker. Egyik csapat sem nyerte meg mindkét tornát, ezért óriási lehetőség előtt állnak.

Eb fogadásverseny - csodalátos nyeremények
Véget ér
Eb 2024 fogadási verseny
Véget ér
Aranygól tippjáték: Eb döntő - 🇪🇸 vs 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 - 16 millió Ft.
Véget ér
20 000 Ft. bónusz + 20-as odds "gólok száma - több mint 0,5" fogadásrá | 🇪🇸 vs 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Véget ér
18+ | Játssz felelősséggel!

Hollandia 1992-ben, 2000-ben, 2004-ben játszott elődöntőt, 2010-ben vb-döntőt veszített, 2014-ben pedig vb-bronzérmes lett. Anglia 1990-ben és 2018-ban vb-negyedik lett, 1996-ban Eb-elődöntőig, 2021-ben pedig Eb-ezüstéremig jutott, szóval egy aranyérem mindkét ország számára óriási örömet jelentene.

EURO2024 elődöntő, Hollandia-Anglia

A sportfogadás Magyarországon lévő fogadóirodái közül mindegyik kínál fogadási lehetőséget az Eb végső győztesére. Ezeket a lehetőségeket érdemes kiaknázni az elődöntők előtt, ahogy a döntő pontos párosítására is érdemes fogadni. A szorzók a 2024.07.08. 10:40-kori állapotot mutatják, azok idővel változhatnak.

Csapatok

Hollandia a nehéznek minősülő D-csoportból jutott tovább harmadikként Ausztria és Franciaország mögött 4 ponttal. Az egyenes kieséses szakaszban Romániát (3-0) és Törökországot (2-1) sikerült legyőznie. Cody Gakpo 3 góljával holtversenyben vezeti a góllövőlistát, rajta kívül Wout Weghorstra és Memphis Depayra érdemes figyelni a támadók közül. Hollandia 9 gólt szerzett a tornán, ezzel a harmadik legeredményesebb csapatról beszélünk.

A Virgil van Dijk vezette védelem azonban 5 gólt is kapott, csupán a franciák és a románok ellen nem kaptak gólt. Ellenben csupán a franciák ellen nem szereztek legalább 2 gólt! A mérkőzéseik tehát fordulatosat és izgalmasak.

Anglia a teljes ellentéte ennek. Akinek alvászavarai vannak, csak kezdjen el nézni Gareth Southgate-ék mérkőzéseit, és problémái megoldódnak. Anglia egyszer sem rúgott két gólt 90 perc alatt, a mérkőzések 19.-82. perce között 0 gólt szereztek! Ez az eddig pályán töltött idejük 61%-a.

A csapat támadójátéka egészen gyatra, kevesebb xG-t hoznak létre 90 percenként, mint tavaly a Burnley a bajnokságban, pedig a keretük elképesztő. Játékosaik egyéni kvalitásainak köszönhetik góljaikat, nincsenek olyan mozgások és labdaútvonalak leoktatva, amelyekkel meg tudnák bontani az ellenfelek védelmét.

Ez hatalmas probléma (és szégyen szakmailag), ezért jelentős mértékben vannak kitéve véletlenszerűségnek (helyzetkihasználás, büntetőpárbaj).

Védekezésben sokkal jobbak, ám egyes játékosaik (pl. Kyle Walker) nagyon gyengén teljesítenek a tornán. Mivel ő Gakpóval fog találkozni, nagyon érdekes összecsapásra van ott kilátás. Az angol játékosok úgy tűnik, elfogadták, hogy Southgate nem képes belőlük azt kihozni, amit Klopp, Guardiola, Arteta, Tuchel, Pochettino, Glasner, és Frank hoz ki belőlük a klubjuknál. Egyszerűen csak a győzelem érdekli őket.

Talán még a bűnbaknak felállított és kikiáltott Trent Alexander-Arnold is elfogadta, hogy Southgate képtelen őt használni, de a legfontosabb a győzelem.

A történelmileg gyenge C-csoportot megnyerték Dánia, Szlovénia és Szerbia előtt, Szlovákia ellen az utolsó pillanatban menekültek meg egy 2016-ot idéző kieséstől (Izland), majd a 82. percig kaput találó lövés nélkül voltak hátrányban Svájc ellen.

Hiányzók

Nincsenek eltiltottak vagy hiányzók. Marc Guehi letöltötte eltiltását, visszatérhet a pályára.

Eb-elődöntők

Történelmileg nem szokott sok gól születni az elődöntőkben. 1996 óta 26 gól született a rendes játékidő alatt 14 mérkőzésen, ez 1,86 gól/meccs, tehát a 2,5 gól alá fogadások elég sikeresnek bizonyultak, ugyanis csak 4-szer született 2,5-nél több találat (28,57%).

Olyan, hogy mindkét csapat gólt szerzett, hétszer (50%) fordult elő. Hosszabbítás 8-szor fordult elő, tehát a döntetlen fogadás nagyon-nagyon kifizetődő magas szorzója miatt! 6-szor került sor 11-esekre.

Hollandia-Anglia tippek, szorzók

Véleményünk szerint ez egy nagyon szoros és izgalmas mérkőzés lesz. A hollandok expanzívabb és fordulatosabb mérkőzéseket szoktak vívni, míg az angolok unalmasakat, ezért érdekes lesz, hogyan alakul ez a találkozó.

A hollandok gyengébb védelme aggodalomra ad okot, de az angolok támadójátéka is. Mivel erősség találkozik erősségel (holland támadás-angol védekezés) és gyengeség gyengeséggel (angol támadás-holland védekezés), szerintünk nem biztos, hogy az első gólnak itt akkora jelentősége lesz, bármelyik csapat képes lehet visszajönni a mérkőzésbe.

Érdemesnek tartjuk a döntetlenre fogadást, illetve a kevés gólos találkozóra való fogadásokat. A büntetőpárbajokat tekintve egyedül 2021-ben Olaszország volt arra képes, hogy kétszer is 11-esekkel nyerjen (elődöntő és döntő). Ilyen helyzetben 5 másik csapat is került az Eb-k története során, mindegyik elveszítette a második párbaját. Legutóbb Portugália vált ennek az áldozatává a franciák elleni negyeddöntőben.

Ugyan Anglia nagyon erős lett a 11-es párbajokban adat- és pszichológiai elemzési módszereknek köszönhetően, mégis úgy gondoljuk, hogy nagyon nehéz lesz még egy ilyen módon nyerniük (ez a franciákra is igaz). Érdemesnek tartjuk az angol játékosoknál az egyéni statisztikákat is nézni, ugyanis nagyon keveset lőnek kapura.

Hollandia-Anglia Eb-elődöntő tippek
Unibet bónusz22bet bónuszFezbet bónusz
Gólok száma: 3,5 alatt1,171,151,17
Gólok száma: 2,5 alatt1,501,501,48
Végeredmény: Döntetlen2,952,8352,83
1. félidő eredménye: Döntetlen1,901,821,90
Phil Foden lövések: 2,5 alatt1,36

A szerzőről

Vadász Rókaként fiatal koromtól fogva szenvedélyem a sportfogadás. Ahogy az évek során egyre több ismeretet sajátítottam el ezen a területen külföldi szaktudásnak köszönhetően, egyre jobb sportfogadóvá váltam. Szenvedélyem a sport, és szeretek róla olvasni, írni, és az így, valamint az elemzéseim által megszerzett tudást másokkal megosztani.

előző cikk
Tovább folytatódik a török menetelés vagy a hollandok játszhatnak a döntőért? | sportfogadási tippek
következő cikk
Spanyolország-Franciaország rangadó az Eb elődöntőben